Consolation co-creation

Eeva Honkanummi

 

Mitä annat matkaevääksi?

 

Huolehtiminen on hyvästä, se saa sammuttelemaan hellan nappulat, ottamaan mukaan tarvittavat tavarat ja toimimaan vastuullisesti liikenteessä. Huolellisuus lisää yhteistä hyvää ja turvallisuutta.

 

Huolehtiminen voi olla myös myrkyttävää, toksista. Se voi luoda turvattomuutta, muistuttaa alituiseen elämän ja maailman vaaroista. Se voi virittää mielemme ja kehomme alituiseen valppauteen, yölläkin ja silloin kun voisi vaan nauttia elämästä, luonnosta, hyvästä seurasta.

 

Kun toivovat toiselle hyvää matkaa - vaikka vaan arkisessa lähtemisessä, annatko toiselle matkaevääksi huolta vai annatko elämänvoimaa? Varoitatko liukkaasta kelistä vai toivotatko elämyksellistä talvipatikointia?  Kerrotko lomapaikan uhista vai kannustatko nauttimaan ja iloitsemaan uudesta paikasta?

 

Huolen takana on rakkaus - huoli rakkaan ja läheisen ihmisen hyvinvoinnista. Huoli kertoo kuitenkin eniten huolehtijan omasta mielen mallista, sielun maisemasta - vaaroja ja uhkia vilisevästä maailmasta. Mitä haluat lisätä maailmasssa - uhan ja turvattomuuden kokemusta vai luottamusta ja toivoa, elämänvoimaa?

 

Elämän suurin aarre on läheiset ja rakkaat ihmiset: ystävät, sukulaiset, tuttuvat, satunnaisetkin kohtaamiset. Kaikki he, joiden kanssa voi olla oma itsensä ja joiden kanssa voi muuttua ja kasvaa turvallisesti.

 

Kun olet läsnä itsellesi, voit olla läsnä myös toiselle. Kun kohtaat omat tunteesi ja olet tietoinen omista mielesi malleista, rohkeat kohdata myös toisen. Kun luot itsellesi tyyneyttä ja turvaa, voit jakaa niitä toisellekin.

 

 

Consolation co-creation

Eeva Honkanummi

Arvostavuus, avarakatseisuus, vastuullisuus, luottamuksen rakentaminen